Verkouden? Hoesten?

Bronchostop® helpt bij slijmhoest én droge hoest bij verkoudheid.

button scroll down

Soorten hoest

Hoesten is geen ziekte maar een verdedigingsreactie van ons lichaam. Hoesten is een reactie van ons lichaam op een prikkel in de slijmvliezen van de luchtwegen. Door het hoesten worden vreemde deeltjes uit de luchtwegen verwijderd, waardoor de ademhaling beter plaats kan vinden. Hoesten heeft dus in het algemeen een nuttige functie. Het is niet altijd eenvoudig om het juiste type van hoest te definiëren, zeker wanneer jouw hoest tijdens de verkoudheid wijzigt.

lijn
icoon droge hoest

Droge hoest

Bij een droge hoest of prikkelhoest worden er geen slijmen opgehoest. Dit type van hoest wordt ook wel een ‘niet-productieve’ hoest genoemd. Een droge hoest zal meestal ontstaan door irritatie van de bovenste luchtwegen door de aanwezigheid van vreemde deeltjes, stof of een keelontsteking. Het hoesten zal de irritatie tijdelijk wegnemen maar tegelijkertijd ook de keel bijkomend irriteren. Hierdoor kan een droge hoest hinderlijk zijn.

icoon slijmhoest

Slijmhoest

Bij een slijmhoest of vastzittende hoest worden er wel slijmen opgehoest. Bij een infectie zal er slijm in de luchtwegen vormen. Een slijmhoest is van nature productief. Daarom wordt een slijmhoest ook wel een productieve hoest genoemd. Je hoest om slijm te verwijderen uit de luchtwegen. Het is daarom ook belangrijk dat deze hoestreflex niet onderdrukt wordt. Vastzittend slijm kan taai zijn en moeilijk op te hoesten.

bronchostop duo

Siroop

Bronchostop®Duo Siroop is een geneesmiddel voor de slijmhoest én droge hoest bij verkoudheid.

Bronchostop®Duo Siroop heeft 2 actieve ingrediënten: tijm en heemstwortel. Tijm helpt ter bevordering van de slijmhoest. Het zal de taaie slijmen in de longen vloeibaarder maken wat het ophoesten zal vergemakkelijken. De heemstwortel legt een beschermende laag over de keel wat zo de irritatie van de keel zal verminderen. Hierdoor zal de droge hoest afnemen. Door de lokale werking van beide ingrediënten is Bronchostop®Duo Siroop geschikt voor zowel de slijmhoest als de droge hoest bij verkoudheid.

Daarnaast bevat Bronchostop®Duo Siroop:

 • Geen alcohol
 • Geen suiker
 • Geen slaapverwekkende ingrediënten
 • Geen lactose

Geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen

Aanbevolen dosering:
Neem Bronchostop®Duo Siroop onverdund in met de bijgevoegde maatbeker. Indien nodig kan Bronchostop®Duo Siroop verdund worden in water of warme thee. Volwassenen en kinderen ouder dan 12 jaar: gebruik de bijgevoegde maatbeker, 15 ml iedere 3 tot 4 uur, 4 keer per dag.

Indien nodig, mag de dosis verhoogd worden tot 6 keer per dag (maximale dagelijkse dosis is 90 ml)

bronchostop

Pastille

Bronchostop® Pastille is een geneesmiddel voor de slijmhoest en verlicht de irritatie van de keel.

De aanwezige tijm in de Bronchostop® Pastille helpt ter bevordering van de slijmhoest. Het zal de taaie slijmen in de longen vloeibaarder maken wat het ophoesten zal vergemakkelijken. De verzachtende eigenschappen van de arabische gom in de Bronchostop® Pastille en het fysische effect van het zuigen op de pastille zal de geïrriteerde keel verlichten.

Daarnaast bevat Bronchostop® Pastille:

 • Geen alcohol
 • Geen slaapverwekkende ingrediënten
 • Geen lactose

Geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen

Aanbevolen dosering:
Volwassenen en kinderen ouder dan 12 jaar: 1 tot 2 pastilles iedere 3 tot 4 uur, 4 keer per dag.

Indien nodig, tot 6 keer per dag. De maximale dosis is 12 pastilles.

Bronchostop® Pastille is praktisch voor onderweg. Het handige meeneemformaat geeft de mogelijkheid om tijdens de dag het hoesten te verlichten.

verpakking siroop

Hoesten

Nee, er bestaan enkel een droge hoest (of prikkelhoest) en een slijmhoest (of productieve hoest)

Nee, het is een natuurlijk afweermechanisme van ons lichaam dat wordt veroorzaakt door een prikkel in de slijmvliezen van de luchtwegen

Nee, in geval van een verkoudheid is het gebruik van antibiotica nutteloos aangezien een verkoudheid niet veroorzaakt wordt door een virus. Indien de klachten langer dan 5 dag blijven aanhouden, vraag het advies van je huisarts.

Ja, het hoesten bij een verkoudheid kan mits de nodige rust en verzorging vanzelf voorbij gaan maar kan hinderlijk en uitputtend zijn.

Bronchostop®

Ja, Bronchostop®Duo Siroop mag in water of in warme thee gedronken worden.

Nee, in geval van een bestaande allergie aan tijm mag dit geneesmiddel niet gebruikt worden

Ja, Bronchostop® Pastille bevat fructose.

 • Vraag steeds raad aan uw apotheek
 • Overschrijd nooit de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid zonder medisch advies
 • Indien de klachten blijven aanhouden, vraag het advies van je huisarts
 • Indien u rookt, tracht te stoppen of te minderen met roken tijdens een verkoudheid. Indien de klachten langer dan 5 dag blijven aanhouden, vraag het advies van je huisarts.
 • Verlucht voldoende thuis en zorg voor voldoende luchtvochtigheid
 • Tracht jouw algemene conditie op een goed peil te houden

Contact


witte lijn

Omega Pharma Belgium NV
Industrial Zoning De Prijkels
Venecoweg 26
9810 Nazareth
Belgium

T: +32 9 381 02 00
F: +32 9 381 02 20
info@omega-pharma.com

Farmacovigilantie
Voor de melding van een nevenwerking die mogelijk verband houdt met een geneesmiddel van Omega Pharma Belgium nv is, kan een e-mail gestuurd worden naar pharmacovigilancebelgium@omega-pharma.com Alleen in geval van een dringende en ernstige melding (en alleen dan), kunt u telefonisch contact nemen met vermelding van uw naam en telefoonnummer op het nummer 09 381 04 30. De gekwalificeerde persoon binnen Omega Pharma Belgium nv zal dan contact met u opnemen.

Bronchostop® Duo Siroop is een traditioneel kruidengeneesmiddel ter bevordering van ophoesten van taai slijm bij productieve hoest in verband met een verkoudheid en verlichting van irritatie van de keel en de daarmee gepaard gaande droge hoest, toegepast uitsluitend op basis van langdurig gebruik. Geen gebruik langer dan 5 dagen zonder geneeskundig advies. Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw apotheker. Registratiehouder: Kwizda Pharma GmbH.
Bronchostop® Pastille (droog extract van tijm) is een traditioneel kruidengeneesmiddel ter bevordering van ophoesten van vastzittend, taai slijm bij productieve hoest in verband met een verkoudheid, uitsluitend op basis van langdurig gebruik. Geen gebruik langer dan 5 dagen zonder geneeskundig advies. Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw apotheker. Registratiehouder: Kwizda Pharma GmbH.